«اسفنديار حيدريپور» ادامه داد: حوزه صنايعدستي از تسهيلات بنگاههاي اقتصادي زودبازده به نحو مطلوب استفاده کرده و به عنوان بخشي مهم در تحقق سياست مشاغل خانگي دولت مطرح است.
او با اشاره به اينکه سه ميليون هنرمند شناسنامهدار در رشتهها و زير رشتههاي صنايعدستي فعاليت دارند، اظهار داشت: در صورت اجرايي شدن دقيق برنامه مشاغل خانگي سهم اين هنرصنعت از درآمدزايي و ايجاد فرصت شغلي در کشور نمايانتر ميشود.
سرپرست معاونت صنايعدستي کشور نياز به سرمايهگذاري اندک براي اشتغالزايي در صنايعدستي را از مزاياي اين هنرصنعت برشمرد.
اين مقام مسوول بيان داشت: با توجه به ارزش افزوده قابل توجه صنايعدستي نسبت به سرمايه گذاريهاي ساير حوزهها بايد مباحث آموزش، فروش و صادرات صنايعدستي با جديت بيشتر دنبال شود.
«حيدريپور» ادامه داد: برپايي نمايشگاههاي داخلي و خارجي با حمايتهاي قوي از اولويت برنامهها است که ميتواند در معرفي اين هنر صنعت، بازاريابي توليدات، ذائقه شناسي مخاطبان، همانديشي و تبادل اطلاعات شاغلان اين حوزه تأثيرات مهمي داشته باشد.
در ادامه اين مراسم معاون برنامهريزي استانداري استان مرکزي نيز گفت: توسعه فرهنگ گردشگري، صنايعدستي و ميراث کهن از شاخصهاي توسعه يافتگي کشورها است و به عنوان هويت و اصالت ملتها مطرح است.
«محمدرضا عاشوري» افزود: استان مرکزي با تمدن ديرپا در حوزه صنايعدستي و جاذبههاي فرهنگي و تاريخي از غناي بالايي برخوردار است و بايد از اين ظرفيتها در راستاي توليد ثروت و شغل، بهرهگيري مناسب شود.
او با بيان اينکه ايران جز 10 کشور اول دنيا در برخورداري از آثار تاريخي و فرهنگي است، گفت: بايد در سايه برنامه کارآمد فرهنگي و اجرايي تلاش شود که سهم موثري از اشتغال و درآمدزايي آن نصيب کشور شود.
معاون برنامهريزي استانداري استان مرکزي تأکيد کرد: درآمد سالانه دنيا از صنعت گردشگري و صنايعدستي بيش از 500 ميليارد دلار است و بايد همه توان و تجهيزات کشور براي خروج از اقتصاد نفت محور و رونق صنعت گردشگري به کار گرفته شود.
مديرکل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايعدستي استان مرکزي در آيين افتتاحيه اين نمايشگاه گفت: بيش از 350 هنرمند کشور در 150 رشته هنرهاي سنتي به نهمين نمايشگاه صنايعدستي استان راه يافتهاند.
«محمدحسين فراهاني» بيان داشت: شش هزار هنرمند شناسنامهدار صنايعدستي در استان مرکزي فعاليت دارند و اين منطقه يکي از استانهاي پيشرو در اجراي برنامههاي اشتغالزايي دولت است.
او با تأکيد بر اينکه در سايه حمايت دولت از هنرمندان صنايعدستي تحولي کيفي در اين حوزه ايجاد شده، اضافه کرد: دريافت چهار نشان مهر اصالت يونسکو توسط استادکاران صنايعدستي استان و اخذ درجههاي هنري وزارت ارشاد نمونهاي از افتخارات اين بخش است.
او خاطرنشان کرد: راهاندازي شش بازارچه صنايعدستي در شهرستانهاي استان و ايجاد سه موزه صنايعدستي در شهرستانهاي خمين، اراک و آشتيان بيانگر اهميت و توجه به قابليتهاي صنايعدستي اين خطه است.
در آيين افتتاح نهمين نمايشگاه صنايع دستي استان مرکزي از «صاحب الداري» استاد فقيد دست بافتههاي سنتي استان مرکزي تقدير به عمل آمد.
همچنين يادمان نمايشگاه و جايزه هنري به استاد «عزت الله ابراهيمي» در رشته طراحي سنتي و دارنده لوح درجه يک هنري وزارت ارشاد، استاد «کريم حيدري» در رشته پيکره تراشي دارنده درجه هنري درجه دو وزارت ارشاد، استاد «اميرمنصور احمدي» در رشته منبت چوب دارنده درجه هنري دو وزارت ارشاد، استاد «عبدالله گله سنجاني» دارنده نشان مهر اصالت يونسکو در رشته گيوه بافي، استاد «علي غفاري» دارنده نشان مهر اصالت يونسکو در رشته تراش سنگهاي زينتي و استاد «امين کشاورز» دارنده نشان مهر اصالت يونسکو در رشته ساز قيچک اعطا شد.
اين نمايشگاه همه روزه عصرها از ساعت 16 تا 22 براي عموم داير و وسيله اياب و ذهاب رايگان براي بازديدکنندگان مهيا است.
111/
انتهای پیام/